Pěstitelské pálení
- destilační kolona 300 l, destilační a rektifikační kotel 220 l a 150 l
- pálíme od 100 l kvasu , nasávání vývěvou
- dovoz a příprava kvasu, poradenství
- zušlechtění pálenky ultrazvukem
- občerstvení a stylové posezení
- doprava a uskladnění kvasu pěstitelů
- dárkové balení, doplňkový prodej
Celková cena za vypálení 1l 50% alkoholu je 165,70 Kč.
Objednávky na tel: 777 340 485 , 582 370 058
Fermentace - kvašení
Kvašení je velmi důležitý úsek při výrobě ušlechtilých destilátů. Probíhá ve třech fázích.
1.fáze: počátek kvašení je charakteristický pomalou intenzitou. Většinou trvá 1 – 5 dnů, do té doby než jsou patrné známky kvašení unikajícím oxidem uhličitým z kvasné látky.
2.fáze:je to kvašení, kterému říkáme bouřlivé. V této době je již dostatek kvasinek, teplota šťávy stoupá a oxid uhličitý prudce uniká kvasnou zátkou do ovzduší. Doba může být od několika dnů až po dobu 2 – 5 týdnů. Výsledkem je šťáva s obsahem asi poloviny alkoholu s dostatkem cukru a CO2
3.fáze: nazývá se dokvašením. V této době má šťáva stále více alkoholu a méně cukru. Toto období může trvat 3 až 4 týdny, ale také i několik měsíců, záleží na původním obsahu cukru a z něho vyprodukovaného alkoholu, který inaktivuje kvasinky. Produkce CO2 je stále menší a probublávání kvasnou zátkou je stále pomalejší.