palírna, lihovar Otaslavice

palírna, pálenice, lihovar Otaslavice

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  

  

..více00. 00. 0000

Pěstitelské pálení

  • destilační kolona 300 l, destilační a rektifikační kotel 220 l a 150 l
  • pálíme od 100 l kvasu , nasávání vývěvou
  • dovoz a příprava kvasu, poradenství
  • zušlechtění pálenky ultrazvukem
  • občerstvení a stylové posezení
  • doprava a uskladnění  kvasu pěstitelů
  • dárkové balení, doplňkový prodej

Celková cena za vypálení 1l  50% alkoholu je 165,70 Kč. 

 

 

Objednávky na tel: 777 340 485 , 582 370 058

 

Fermentace - kvašení

Kvašení je velmi důležitý úsek při výrobě ušlechtilých destilátů. Probíhá ve třech fázích.

1.fáze: počátek kvašení je charakteristický pomalou intenzitou. Většinou trvá 1 – 5 dnů, do té doby než jsou patrné známky kvašení unikajícím oxidem uhličitým z kvasné látky.

2.fáze:je to kvašení, kterému říkáme bouřlivé. V této době je již dostatek kvasinek, teplota šťávy stoupá a oxid uhličitý prudce uniká kvasnou zátkou do ovzduší. Doba může být od několika dnů až po dobu 2 – 5 týdnů. Výsledkem je šťáva s obsahem asi poloviny alkoholu s dostatkem cukru a CO2

3.fáze: nazývá se dokvašením. V této době má šťáva stále více alkoholu a méně cukru. Toto období může trvat 3 až 4 týdny, ale také i několik měsíců, záleží na původním obsahu cukru a z něho vyprodukovaného alkoholu, který inaktivuje kvasinky. Produkce CO2 je stále menší a probublávání kvasnou zátkou je stále pomalejší.